قوانین تغذیه در بیمارستان ها
استانداردهای اعتباربخشی محور تغذیه در بیمارستانها
- غذای بیماران متنوع بوده (حداقل دو انتخاب در هر وعده) و برای رژیمهای غذایی معمولی و رژیمی، فهرست آن اطلاعرسانی و اجراشده باشد.
- در خصوص وعده/وعدههای غذایی بعدی، اطلاعرسانی مناسب صورت گرفتهشده باشد، بهنحویکه بیمار زمان مناسب، حق انتخاب و تصمیمگیری، داشته باشد(در زمان ارائه هر وعده غذایی، فهرست غذایی وعده بعد نیز اطلاعرسانی شده و ایشان حق تصمیمگیری و انتخاب داشته باشند)
- دو بار، در طول روز، جهت مادران باردار، کودکان و بیماران دیابتیک، میان وعده، توزیع گردد.
- برای بیماران، در هر وعده و در کنارغذای اصلی، پیشغذا و دورچین، متناسب با نوع رژیم ایشان، سرو گردد.
- غذای بیماران باید در ظروف چینی سالم و با قاشق و چنگال استیل، سرو شود.
- در بخشهای روانپزشکی، ایزوله و عفونی از ظروف یکبارمصرف استاندارد (گیاهی یا آلومینیومی) استفاده گردد.
- در بخش اورژانس، بر اساس تصمیم مدیریت بیمارستان، نوع ظروف غذا، تعیین میگردد.
- جهت حمل و توزیع غذا از آشپزخانه تا محل ارائه غذا به بیمار، از ترالی درب دار استفادهشده و غذا بهوسیله محافظ غذا، بستهبندیشده باشد.
- توزیع و سرو غذا در بیمارستان با رعایت اصول بهداشتی و حفظ زنجیره سرد و گرم، صورت پذیرد (از ترالی گرمکن دار استفاده شود و بیماران از دمای غذای سرو شده رضایت داشته باشند)
- همراه بیمار، این امکان را داشته باشد، تا از غذای بیمارستان، استفاده نموده و جهت تهیه وعدههای غذایی خود، به خارج از بیمارستان هدایت نشود.
- پوشش مناسب متصدی توزیع غذا، در زمان سرو غذا ازجمله: کلاه، دستکش، پیشبند، ماسک و کارت شناسایی استاندارد، الزامی است.
- اصول بهداشتی و ایمنی، آبدارخانه بخشهای بستری، جهت استفاده مراجعین رعایت شده و استفادهکنندگان از امکانات مناسب، برخوردار باشند.
- مواد غذایی و کالاهای ارائهشده در بوفه بیمارستان، مجاز و مطابق با ضوابط قانونی باشد.
- ارزیابی تخصصی تغذیهای، برای همه گروههای هدف، توسط کارشناس تغذیه، برنامهریزی، فرم ارزیابی تخصصی تغذیه تکمیل و رژیم غذایی مکتوب، تنظیم و اجرا میگردد.
گروههای هدف شامل موارد زیر میباشند:
مادران باردار پرخطر( فشارخون بالا و دیابتی)
|
اطفال
|
دیابت
|
فشارخون بالا
|
بیماری قلبی عروقی
|
سرطانها
|
سوختگیها
|
سکته
|
نارسایی کلیه
|
همودیالیز
|
سیروز کبدی
|
پیوند اعضاء
|
زخم بستر
|
سوءتغذیه
|
سوء جذب
|
بیماریهای نورولوژی منجر به اختلال بلع
|
|
|
|
|