قوانین تغذیه در بیمارستان ها
 
استانداردهای اعتباربخشی محور تغذیه در بیمارستان‌ها
 
  1. غذای بیماران متنوع بوده (حداقل دو انتخاب در هر وعده) و برای رژیم‌های غذایی معمولی و رژیمی، فهرست آن اطلاع‌رسانی و اجراشده باشد.
  2. در خصوص وعده/وعده‌های غذایی بعدی، اطلاع‌رسانی مناسب صورت گرفته‌شده باشد، به‌نحوی‌که بیمار زمان مناسب، حق انتخاب و تصمیم‌گیری، داشته باشد(در زمان ارائه هر وعده غذایی، فهرست غذایی وعده بعد نیز اطلاع‌رسانی شده و ایشان حق تصمیم‌گیری و انتخاب داشته باشند)
  3. دو بار، در طول روز، جهت مادران باردار، کودکان و بیماران دیابتیک، میان وعده، توزیع گردد.
  4. برای بیماران، در هر وعده و در کنارغذای اصلی، پیش‌غذا و دورچین، متناسب با نوع رژیم ایشان، سرو گردد.
  5. غذای بیماران باید در ظروف چینی سالم و با قاشق و چنگال استیل، سرو شود.
  6. در بخش‌های روان‌پزشکی، ایزوله و عفونی از ظروف یک‌بارمصرف استاندارد (گیاهی یا آلومینیومی) استفاده گردد.
  7. در بخش اورژانس، بر اساس تصمیم مدیریت بیمارستان، نوع ظروف غذا، تعیین می‌گردد.
  8. جهت حمل و توزیع غذا از آشپزخانه تا محل ارائه غذا به بیمار، از ترالی درب دار استفاده‌شده و غذا به‌وسیله محافظ غذا، بسته‌بندی‌شده باشد.
  9. توزیع و سرو غذا در بیمارستان با رعایت اصول بهداشتی و حفظ زنجیره سرد و گرم، صورت پذیرد (از ترالی گرم‌کن دار استفاده شود و بیماران از دمای غذای سرو شده رضایت داشته باشند)
  10. همراه بیمار، این امکان را داشته باشد، تا از غذای بیمارستان، استفاده نموده و جهت تهیه وعده‌های غذایی خود، به خارج از بیمارستان هدایت نشود.
  11. پوشش مناسب متصدی توزیع غذا، در زمان سرو غذا ازجمله: کلاه، دستکش، پیش‌بند، ماسک و کارت شناسایی استاندارد، الزامی است.
  12. اصول بهداشتی و ایمنی، آبدارخانه بخش‌های بستری، جهت استفاده مراجعین رعایت شده و استفاده‌کنندگان از امکانات مناسب، برخوردار باشند.
  13. مواد غذایی و کالاهای ارائه‌شده در بوفه بیمارستان، مجاز و مطابق با ضوابط قانونی باشد.
  14. ارزیابی تخصصی تغذیه‌ای، برای همه گروه‌های هدف، توسط کارشناس تغذیه، برنامه‌ریزی، فرم ارزیابی تخصصی تغذیه تکمیل و رژیم غذایی مکتوب، تنظیم و اجرا می‌گردد.

 

 

گروه‌های هدف شامل موارد زیر می‌باشند:

 

مادران باردار پرخطر( فشارخون بالا و دیابتی)

اطفال

دیابت

فشارخون بالا

بیماری قلبی عروقی

سرطان‌ها

سوختگی‌ها

سکته

نارسایی کلیه

همودیالیز

سیروز کبدی

پیوند اعضاء

زخم بستر

سوءتغذیه

سوء جذب

بیماری‌های نورولوژی منجر به اختلال بلع